może kiedyś (zanim zamknę swojego bloga) uda mi się zorganizować własną
kto wie;)
"czekoladowy weekend"
organizowany jest przez Atinę a ja mam przyjemność w nim uczestniczyć
przepis publikuję dziś, może ktoś zdąży jeszcze w weekend z niego skorzystać:)
zastąpiłam migdały orzechami
a cukierki krówki zamieniłam na michałki i orzechy włoskie
(ok.60g cukierków i 70g orzechów posiekanych)
Ciasto jest pyszne ale nie można go przetrzymywać zbyt długo w piekarniku
( mi się nieco przesuszyło);(
Smacznego weekendu!
OdpowiedzUsuńEwo,
OdpowiedzUsuńwzajemnie-dużo ciepła w zimową pogodę!:)
Ach, u nas ani krówek ani michałków nie ma a wygląda zachęcająco:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Agnieszko,
OdpowiedzUsuńa orzechy albo skórkę z pomarańczy albo migdały? wydaje mi się że najważniejsze aby było tego łącznie co najmniej 100g. może nawet wiórki kokosowe(jeśli lubisz) by się nadały...
pozdrawiam i dziękuję a odwiedziny!
Czekoladowy Weekend to dobra wymówka do rozpieszczania żołądków (i serc;) czekoladą. A na to ciasto mam wielką ochotę ! ;)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! Cieszę się, ze się przyłączyłaś do czekoladowania:) Tylko zastanawiam sie jak je teraz nazwać;))) Ciasto czekoladowe z michałkami? Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńAtino
OdpowiedzUsuńja również dziękuję - za organizację tej akcji:)
może być taka nazwa, jak piszesz.lub "ciasto czekoladowo-orzechowe" bo orzechy grają istotną rolę. jak nazwiesz, tak będzie ok;)zdaję się na Ciebie:D